SM-Sprint, Final (2014-06-01)
Kategori: Tävling
Karta/område: Uppsala
Arrangör: OK Linné
Land: Sverige
Distans: Sprint
Sträcka: 2460m
Final. Hade taggat inför den här dagen väldigt länge. Planerade redan i Oktober att det var det här datumet jag skulle vara tillbaka från alla skador och sjukdomar. Ironiskt nog hade jag stora problem med att bestämma om jag ens kunde starta då jag slagit i knät under veckan, och det hade tagit stryk efter kvalet.

Öppnar offensivt och tar alla kontroller bra i början. Inte ett enda misstag och jag leder med 32 sekunder vid varvningen som näst sista löpare att passera. Vet att jag har Hector bakom mig och att han minst kan ha lika bra tid. Trycker på så gott det går men krafterna tryter lite. Trötthetsmissar 12e, 13e och 14e totalt 15 sekunder och slås av tanken att jag håller på att sabba det. Tar de sista kontrollerna bra ändå men det är stumma ben som går imål! Simon lyckas ta in tid på slutvarvet och med en 2 sekunder bättre spurt än mig hamnar vi på samma tid.

Riktigt häftigt med SM-guld när det dessutom blir exakt enligt planen. Att det blev delat guld kändes nästan lite symboliskt i och med att jag nu visste att jag var tillbaka. Gåshud hela bilresan hem...
Visa kommentarer (0)
 
SM-Sprint, Final (2014-06-01) SM-Sprint, Final (2014-06-01)