Jukola, sträcka 3 (2022-06-18)
Kategori: Tävling
Karta/område: Mynämäki
Arrangör: MS Parma
Land: Finland
Distans: Stafett
Sträcka: 14,9 km
Sträcka: 16.04 km
Tid: 82:04
Jukola är alltid lika roligt! Bra lopp från min sida. Osäker på form och skaekänningar efter att ha blivit totalt förnedrad av Tuna-löparna under en masstartsträning förra helgen. Både tåskadan och känslan i låren har varierat mycket de senaste veckorna.

Fin inledning på stafetten från Hugo och Filip. Jag får gå ut som 21a, 4:58 efter IFK. Offensiv inledning trots att jag hade bestämt mig för att ta det lugnt inledningsvis. Kommer ikapp TP, TuMe och Helsingin dryga minuten vid K7. Snäll gaffling fram hit och är till och med sträcksnabbast. Lägger mig i klungan och kan flyta med. Rätt lätta kontroller och lite varierande fart. Hade hoppats på att TP och Helsingin skulle hålla högre fart, men känner inte att det är min uppgift att gå upp och öka. Efter ett lite sämre parti K13-K18 fylls klungan på med löpare som gått ut strax bakom vid växling. Blir ryckig fart sista kilometrarna in till mål men känner aldrig att jag riskerar att behöva släppa. 16e på sträckan, +3:28 på Joakim Svensk vars klunga sprang betydligt snabbare än min andra halvan av sträckan. Ändå mycket nöjd med loppet. Skönt att få till det när jag vill.

Tråkig felstämpling för laget på en senare sträcka. Sånt som inte får ske men ändå händer. Trots allt ett förhållandevis nöjd lag med 7 stabila prestationer undantaget en kontroll. John fick vänta 10 minuter innan start ut på sista, men summeras sträcktiderna rakt av hade det blivit en 11e plats.
Visa kommentarer (0)
 
Jukola, sträcka 3 (2022-06-18) Jukola, sträcka 3 (2022-06-18)