Jukola, Sträcka 2 (2021-08-21)
Kategori: Tävling
Karta/område: Rovaniemi
Land: Finland
Distans: Natt
Sträcka: 13,1 km
Sträcka: 14.11 km
Tid: 73:09
Genomsnittlig puls: 179
Maxpuls: 189
Ett av årets stora mål. Hajek gör en stabil insats på första sträckan och ger mig ett fint utgångsläge i slutet av andraklungan, tre minuter efter tät på en 30e plats. Öppnar hårt och är uppe i spetsen av klungan ute på stora myren halvvägs till K1. Väl inne i grönområdet blir det mörkt. Har lyckats rycka ur lampsladden och blir rejält stressad. Får ta av mig lampan och lyckas krångla i sladden efter ca 20 sekunder. Irriterande. Ser dock svansen på klungan framför och kan jaga ikapp halvvägs till K2. Lite snett uppe på hällarna och flera av oss springer till fel kontroll vid branten i ringen. Läser in mig uppe vid tvåstrecksmossen och kan sedan styra upp. Plockar lite platser K3-K5 och rättar in mig i ledet. Ner till K6 ser jag min gaffel (D), samt flera löpare som springer till den, men tycker inte det stämmer med riktningen. Fram till andra gaffeln och får vända. Blir här själv tillsammans med Roos som tagit in en minut sedan start. Bra parti K7-K16 där vi tillsammans tar in tid. Börjar här få krampkänning i höger vad samt problem med ett uppknutet skosnöre vilket stör en hel del. Får försöka spänna foten för att inte tappa skon i myrarna vilket inte direkt gör krampen bättre. Tycker mig ha bra koll in mot K20, men viker ändå snett ner till förstasträckans kontroll. Tappar åter all den tid jag tagit ikapp. Stabilt men långsamt in i mål efter det.

Efter en hel del problem längs med banan var det skönt att på upploppet se att vi låg 23a, samma tid efter som när jag gick ut. 21a på sträckan och 3:12 efter Johannesson.

Leverans av resterande löpare under natten, där både första- och andralaget gjorde precis vad de skulle. Räckte till en slutgiltig 10e och 41a plats. Även damerna levererade. Grymt rolig helg!
Visa kommentarer (0)
 
Jukola, Sträcka 2 (2021-08-21) Jukola, Sträcka 2 (2021-08-21)